السلام علیک یا شاه عبدالله بن محمد باقر علیهم سلام

معرفی روستا. اخبار . گویش محلی. خاطرات . شعر .......

السلام علیک یا شاه عبدالله بن محمد باقر علیهم سلام

معرفی روستا. اخبار . گویش محلی. خاطرات . شعر .......

زرد شدن دندان ها

علت زرد شدن دندان

به منظور کنترل موثر تغییر رنگ دندان، تشخیص علل تغییر رنگ حائز اهمیت است. این علل عبارتند از:


6666

  علت زرد شدن دندان

به منظور کنترل موثر تغییر رنگ دندان، تشخیص علل تغییر رنگ حائز اهمیت است. این علل عبارتند از:

  • غذاها/ نوشیدنی ها: قهوه، چای، نوشابه ها، مشروبات و غذاهایی خاص (به عنوان مثال سیب زمینی، گیلاس و زغال اخته) می توانند باعث ایجاد لکه های بیرونی دندان شوند.
  • استعمال دخانیات: سیگار کشیدن یا جویدن تنباکو می تواند منجر به تغییر رنگ دندان ها شود.
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان: مسواک زدن و نخ دندان کشیدن ناکافی برای از میان بردن پلاک ها و مواد ایجاد کننده لکه می تواند باعث ایجاد لکه های دندان شود.
  • بیماری: بیماری هایی که مینا و عاج دندان را تحت تاثیر قرار می دهند می توانند منجر به تغییر رنگ دندان شوند. عفونت های خاص مادران باردار می تواند با تاثیر بر رشد مینای دندان در کودک باعث تغییر رنگ دندان های کودک شود.
  • داروها: آنتی هیستامین ها، داروهای ضد افسردگی و داروهای مربوط به فشار خون بالا می توانند رنگ دندان ها را تغییر دهند. استفاده مادر از آنتی بیوتیک های تتراسایکلین در طول نیمه دوم بارداری می تواند منجر به تغییر رنگ مینای دندان کودک شود. در ضمن، ممکن است کودکانی که در زمان رشد دندان های دائمی (پیش از هشت سالگی) آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و داکسی سایکلین مصرف می کنند هم تغییر رنگ درونی دندان های دائمی را تجربه کنند. در کودکان نیز به علت مصرف قطره های آهن ممکن است باعث سیاهی دندان اطفال شود.
  • ترمیم های دندانپزشکی: عمل هایی که در آن ها به مواد دندانپزشکی خاصی مانند آمالگام نقره ای رنگ برای ترمیمدندان نیاز است هم می توانند باعث ایجاد رنگ سیاه مایل به خاکستری در دندان شوند.
  • پیری: با پیر شدن فرد لایه بیرونی مینای دندان ها ساییده شده رنگ زرد طبیعی عاج دندان نمایان می شود. به علاوه، در طول سال ها لکه ها و جرم های بیشتری روی دندان ها جمع می شوند که این باعث تیره شدن و تغییر رنگ دندان ها می شود.
  • ژنتیک: برخی افراد خوش شانس به طور طبیعی نسبت به دیگران مینای دندان درخشان تر و یا ضخیم تری دارند.
  • محیط زیست: وجود فلوراید بیش از حد در منابع طبیعی مثلا میزان بالایفلوراید موجود در آب آشامیدنی یا استفاده بیش از حد از مکمل ها، دهان شویه ها، خمیردندان های دارای فلوراید یا مکمل های خوراکی فلوراید می تواند باعث تغییر رنگ دندان ها شود.  
  • درمان های پزشکی: برخی شیوه های درمانی خاص در تغییر رنگ دندان و اصلاح طرح لبخند می توانند بر رنگ لایه های مینا و عاج دندان اثر منفی بگذارند. به عنوان مثال، شیمی درمانی و پرتو درمانی سر و گردن دو نمونه از این شیوه های درمانی هستند.
  • تروما: زمین خوردن یا هر نوع آسیب دیدگی دیگری که به اعصاب صدمه بزند یا باعثلب پریدگی یا ترک خوردگی دندان شود، می تواند منجر به تغییر رنگ دندان ها در کودکان و بزرگسالان شود.

طیف تغییر رنگ های دندان

رنگ لکه دندان تحت تاثیر عامل بوجود آوردنده آن قرار دارد. عواملی که می توانند باعث تغییر رنگ دندان شوند و نوع لکه های که ایجاد می کنند مشتمل بر موارد ذیل هستند:

  • آنتی بیوتیک های تتراسایکلین: تغییررنگ دندان بر اثر تتراسایکلین یا دیگر آنتی بیوتیک ها عموما به رنگ آبی- خاکستری یا زرد- قهوه ای و اغلب به شکل نوارهای افقی است. وروکش های چینی بهترین درمان لکه های ناشی ازتتراسایکلین هستند.
  • فلوراید: فلوئوروزیس یا مصرف بیش از اندازه فلوراید در طول سال های شکل گیری دندان ها غالبا منجر به تشکیل نقاط، لکه ها یا خطوط سفید گچی یا قهوه ای روی سطح دندان ها می شود.
  • غذاها، نوشیدنی ها و دخانیات: هنگامی که قهوه، چای، نوشابه ها و شراب قرمز در طول زمان مصرف شوند، روی دندان ها لکه هایی ایجاد می کنند که می توانند منجر به تغییر رنگ دندان ها به رنگ های زرد، قهوه ای، سبز یا نارنجی شوند. به طور معمول، این نوع لکه دندان را می توان با تمیز کردن حرفه ای منظم و مراقبت منظم از دندان ها در خانه که عبارت است از مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و شستشوی دهان بعد از هر وعده غذایی و همینطور با حذف یا کاهش غذاها و نوشیدنی های بوجود آورنده لکه دندان از بین برد.
  • پیری: با گذشت زمان، دندان های فرد رنگی زرد یا قهوه ای به خود می گیرند.درمان هایی که برای سفید کردن دندان ها در مطب یا در خانه صورت می گیرند اثرات قابل ملاحظه ای در سفید کردن دندان ها خواهند داشت.
  • ژنتیک: ممکن است دندان های فرد هم مانند رنگ پوست یا رنگ چشم های او و بواسطه ژن هایی که به ارث برده است زردتر، قهوه ای تر یا خاکستری تر باشند.ممکن است درمان هایی که برای سفید کردن دندان ها صورت می گیرند اثرات ناچیز یا غیر قابل ملاحظه ای بر دندان هایی که به صورت طبیعی دچار تغییر رنگ هستند داشته باشند. در چنین نمونه هایی، ممکن است دندانپزشک استفاده از روکش ها یا کامپوزیت ها را به فرد توصیه کند.
  • بهداشت ضعیف دهان و دندان/ پوسیدگی دندان: این موارد می توانند باعث ایجاد لکه هایی سفید، خاکستری، قهوه ای، زرد یا حتی سیاه و سبز بر روی دندان ها شوند. محصولات سفید کننده دندان هم این نوع لکه ها را برطرف نمی کنند. در چنین مواردی، دندانپزشک باید آسیب ناشی از غفلت از دندان ها یا پوسیدگی آن ها را با روش های ترمیم دندان ها مانند پر کردن، روکش کردن یا ونیر دندان جبران کند.  
  • ترمیم دندان: ترمیم ناموفقیا تخریب کننده دندان می تواندباعث ایجاد لکه های خاکستری، قهوه ای، سیاه، زرد یا سبز شود. به علاوه، طبیعی است که مواد سفید رنگی که برای پر کردن دندان ها بکار می روند با گذر زمان لکه دار شوند.پرکننده های فلزی هم حتی اگر مستقیما قابل مشاهده نباشند بازهم می توانند بواسطه ساختار نیمه شفاف دندان دیده شوند.
  • تروما/ درمان ریشه دندان: حوادثتروماتیک مانند تصادف یا زمین خوردن و همینطور درمان ریشه دندان می توانند منجر به آسیب بافت عصبی ایی شوند که می تواند لکه هایی خاکستری یا قهوه ای روی دندان ها ایجاد کند.این لکه ها تنها روی دندان یا دندان هایی که مستقیما تحت تاثیر حادثه قرار گرفته اند تشکیل می شوند.در برخی موارد، ممکن است این تغییر رنگ نشانگر این باشد که عصب داخل دندان قطع شده است.

برگرفته از سایت سلامت

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.